Іванівська територіальна громада

Хмільницький район, Вінницька область

Олександр Крученюк відвідав Іванівську територіальну громаду з робочим візитом та зустрівся з видатним українським письменником Олегом Чорногузом

Дата: 06.06.2018 15:41
Кількість переглядів: 1000

Фото без опису

 5 червня, у рамках робочого візиту, відбулась зустріч заступника голови обласної державної адміністрації Олександра Крученюка з головою  Іванівської об’єднаної територіальної громади Михайлом Куликом та заступником сільського голови Ігорем Лановим.  

У приміщенні Іванівської сільської ради Калинівського р-ну сторони обговорили нагальні питання стосовно благоустрою соціально значимих для громади об’єктів: доріг, сміттєзвалищ, облаштування шкільних котелень, архітектурних пам’яток тощо. Зокрема, заступник голови ОДА ознайомився з перебігом будівництва спортивного містечка у с. Іванів Калинівського р-ну,  де передбачено зону відпочинку з фонтаном, а також баскетбольний та волейбольний майданчики з штучним покриттям. Загалом, будівництво спортивного містечка відбувається з урахуванням потреб дітей різного віку, а також дорослих.

Також заступник голови ОДА Олександр Крученюк ознайомився із результатами реставраційних робіт, проведених зусиллями територіальної громади у костелі Непорочного зачаття Діви Марії.  Крім цього, у рамках робочого візиту, відбулась зустріч керівництва області із  багатодітною матір'ю Вірою Прилипко, яка виховує дев'ятьох дітей.

Надзвичайно важливим моментом робочої поїздки стала зустріч керівництва області та району з видатним українським письменником Олегом Федоровичем Чорногузом, до якої також долучилися головний редактор журналу «Вінницький край», очільник Вінницької обласної організації письменників Вадим Вітковський та видатний український письменник і скульптор Микола Крижанівський.

Олег Федорович Чорногуз – найвідоміший сучасний український письменник-сатирик, багаторазовий лауреат Шевченківської премії, автор першого українського сатиричного роману.

Народився 15 квітня 1936 року в с. Іванів Калинівського р-ну на Вінниччині. Після закінчення Івано-Франківської с/ш №5 вступив до Чернівецького військового училища, згодом – на факультет журналістики Київського університету ім. Т. Г. Шевченка, який закінчив у 1964 році.

Понад 20 років працював у журналі «Перець» - від фейлетоніста до головного редактора. Лауреат  численних премій імені Остапа Вишні, ім. Івана Багряного, ім. Олеся Гончара та інших. Серед найвідоміших книг письменника: повість «Голубий апендицит», книги гумору та сатири «Портрет ідеала», «Сіамський слон», «Веселі поради», «Між нами кажучи», «Сповідь старого холостяка», «Як доглядати Зевса», «Українські колобки» та ін.

До відомих сатиричних романів автора належать: «Аристократ» із «Вапнярки» (написаний 1973 р. та опублікований 1979 р.), «Претенденти на папаху» (1983 р.), «Вавілон на Ґудзоні» (1985 р.), «Я хочу до моря» (1974 р., знятий з друку, опублікований 1989 р.), «Дари піґмеїв» (2005 р.), «Примхи долі» (2006 р.), «Золотий скарабей» (2007 р.), «Ремезове болото» (2007 р.), «Гроші з неба» (2009 р.), «Твори» (в 2 т., 1986 р.), «Твори» (в 7 т., 2006 р.).

Під час неформальної зустрічі видатний український письменник поділився яскравими сторінками біографії та подарував керівництву області зібрання літературних пародій, п’єс та коментарів у семи томах («Твори» в 7 т.)., пісенник «Відлітають хмари» на слова О.Чорногуза та журнал «Перець».

Заступник голови ОДА Олександр Крученюк також вручив подарунки автору відомих літературних творів, висловивши найщиріші побажання Олегові Чорногузу та його рідним.  

У теплій сімейній атмосфері присутні мали можливість відчути силу художнього слова видатного письменника та обговорити цінності сучасного суспільства у вирі буденних справ.

Джерело: офіційний сайт Вінницької ОДА

http://vin.gov.ua/news/ostanni-novyny/11458-oleksandr-krucheniuk-vidvidav-ivanivsku-terytorialnu-hromadu-z-robochym-vizytom-ta-zustrivsia-z-vydatnym-ukrainskym-pysmennykom-olehom-chornohuzom



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь