Іванівська територіальна громада

Хмільницький район, Вінницька область

Учні та педагоги на карантині, а будівельні роботи безперервно тривають у майбутньому дитячому садку та оновленій школі с.Слобідка!

Дата: 15.05.2020 13:24
Кількість переглядів: 1534

Фото без опису

«Організувати якісний і безпечний навчально-виховний процес у школі с. Слобідка під час такого грандіозного ремонту було не легке завдання,особливо для наших педагогів. Тому зараз в умовах карантину, коли учні залишаються вдома, будівельники працюють «на повну», а у нас не залишилося підстав хвилюватися за безпеку дітей поруч із будівельним майданчиком!», - коментує сільський голова Михайло Кулик.

Як ми повідомляли раніше, друга активна хвиля будівельних робіт розпочалася у лютому 2020 року у рамках проєкту «Створення дошкільного навчального закладу у с. Слобідка Іванівської ОТГ».

З того часу, у приміщенні майбутнього дитячого садка змонтовано систему опалення, виконанні всі внутрішні чорнові та шпаклівочні роботи. Приміщення готове до декоративно-оздоблювальних робіт. Ремонт лівого крила школи також знаходиться також на етапі завершення шпаклівочних робіт.

Зараз шкільне подвір’я із садочком уже облаштовані тротуарною плиткою і зведена нова свердловина для водопостачання цих об’єктів. Лабораторні дослідження уже підтвердити відповідність води санітарно-гігієнічним нормам.

До будівельних робіт продовжують активно долучатися місцеві мешканці с. Слобідка. Працівники школи разом із батьками учнів цими днями демонтують підлогу, плитку та деякі простінки у правому крилі школи, аби згодом розпочати будівельні роботи і тут. Не менш виснажливим стало і переміщення десятків, а то й сотень шкільних меблів на тимчасове зберігання у інші приміщення села.

Разом з тим, спільними зусиллями облаштовується невеликий будиночок на території уже майбутнього дитячого садка. Раніше школа використовувала його як складське приміщення, а погріб під ним для зберігання продуктів.  Довго йшли обговорення про те, якою ж буде доля цього приміщення в умовах повного оновлення закладів і їх подвір’я. Вирішили зберегти і також повністю оновити.

Новий дах цього будинку зроблений власноруч місцевими мешканцями. Матеріали для каркасу заготовили директор школи Олександр Степчук та керівник гуртка Віктор Степчук: сировину для балок та крокв отримали на прохання безкоштовно від місцевого лісництва, а для іншого використали вживану деревину із старого даху школи. Покрівельний металопрофіль придбано за благодійні кошти від колективу працівників школи на загальну суму 12тис.грн. Приємно відзначити, що працівники школи зібрали ці благодійні кошти ще раніше за власної ініціативи з метою підтримати будівництво і наразі вирішили витратити їх саме на це. Монтаж даху виконували також місцеві мешканці, які разом із цим є професійними будівельниками, Бондаренки Іван та Петро, Рожківські Юрій і Василь. Ідея дизайну даху належить сільському голові Михайлу Кулику.

Дякуємо усім за підтримку і допомогу! А ми продовжуватимемо інформувати вас про хід будівництва оновленої школи та майбутнього дитячого садка с. Слобідка.

Проєкт «Створення дошкільного навчального закладу в с. Слобідка Іванівської ОТГ» реалізується Іванівською сільською радою за підтримки Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні та співфінансування Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках ініціативи «Сприяння соціально-економічному розвитку в об’єднаних територіальних громадах шляхом інклюзивного місцевого врядування».

Нагадуємо, що у рамках проєкту капітальний ремонт існуючої школи І-ІІ ст. с. Слобідка та будівництво дошкільного навчального закладу виконується Іванівською сільською радою за рахунок місцевого бюджету та спонсорської допомоги (очікувана загальна вартість  понад 4 млн. грн.).  Придбання меблів, оснащення, обладнання для харчового блоку та вуличних ігрових майданчиків для функціонування майбутнього ДНЗ у с. Слобідка здійснюватиметься Представництвом Міжнародної організації з міграції за фінансової підтримки USAID на загальну суму до 560 тис. грн.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь