Іванівська територіальна громада

Хмільницький район, Вінницька область

Будемо відповідальними за збереження довкілля. Спільними зусиллями збережімо природу!

Дата: 29.03.2022 14:09
Кількість переглядів: 3005

З настанням весняно-літнього пожежонебезпечного періоду різко збільшується кількість пожеж в природних екосистемах, що стає справжнім лихом для навколишнього середовища.

З початку 2022 року на території Іванівської сільської територіальної громади в природних екосистемах виникло 5 пожеж на площі 7 га, а саме: с.Іванопіль – 2 пожежі, с.Гущинці, с.Уладівка, с.Шепіївка по одній пожежі, якими завдано матеріального збитку на загальну суму 226 800грн. На пожежі в с.Шепіївка під час спалювання сухої рослинності загинула мешканка села 1938р.н.,

Державна служба України з надзвичайних ситуацій інформує, що на період воєнного стану в державі – спалювання сухої рослинності прирівнюється до диверсійної роботи. Особи винні у виникненні пожеж в екосистемах будуть притягненні до відповідальності відповідно до чинного законодавства.

Відповідно статті 77-1 КУпАП за самовільне випалювання рослинності передбачено накладення штрафу на громадян від 3 060грн. до 6 120грн. і на посадових осіб - від 15 300грн. до 21 420грн. Так 22.03.2022 року було притягнуто до адміністративної відповідальності мешканку с.Уладівка Іванівської СТГ та 23.03.2022 року мешканця с.Сальник Калинівської МТГ.

Стаття 113 ККУ Диверсія

1. Вчинення з метою ослаблення держави вибухів, підпалів або інших дій, спрямованих на масове знищення людей, заподіяння тілесних ушкоджень чи іншої шкоди їхньому здоров’ю, на зруйнування або пошкодження об’єктів, які мають важливе народногосподарське чи оборонне значення, а також вчинення з тією самою метою дій, спрямованих на радіоактивне забруднення, масове отруєння, поширення епідемій, епізоотій чи епіфітотій, - карається позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

2. Ті самі діяння, вчинені в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, - караються позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна".

Шановні мешканці громади, не провокуйте пожеж в екосистемах. Пам’ятайте, що спалювання сухої рослинності завдає значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу, може спричинити пожежі у житловому секторі, знищити лінії електромереж, лісові насадження, не кажучи вже про серйозну загрозу для життя та здоров’я громадян.

Не завдавайте шкоди собі та оточуючим, сумлінно дотримуйтеся правил пожежної безпеки:

Не кидайте непогашені сірники та цигарки;

Не розпалюйте вогнища ближче ніж 30 метрів від будівель та споруд, а у суху і вітряну погоду бажано утриматись взагалі;

Перш ніж розпалити багаття, розчистіть місце під нього від сухої трави у радіусі одного метра;

Не залишайте непогашеного вогнища – залийте його водою, засипте землею, піском тощо та не відходьте від нього доти, доки йде дим або пара;

Не залишайте в лісі, галявинах, луках, пасовищах промаслений і просочений горючими речовинами обтиральний матеріал;

Не залишайте склотару, розбите скло та консервні бляшанки в місцях відпочинку (фокусуючи сонячні промені вони можуть стати джерелом пожежі);

Пожежу, що починається, загасіть водою, гілками листяних дерев або закидайте землею;

В екстрених ситуаціях телефонуйте до Служби порятунку «101».

Начальник відділу організації

пожежно-профілактичної роботи

та заходів цивільного захисту

Хмільницького РУ ГУ ДСНС

України у Вінницькій області

Максим БОНДАРЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь