Іванівська територіальна громада

Хмільницький район, Вінницька область

НЕБЕЗПЕЧНА ПОРА РОКУ - ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН

Дата: 06.09.2022 09:19
Кількість переглядів: 1567

Фото без опису

Калинівські рятувальники повідомляють що з настанням холодів різко зростає відсоток пожеж, причиною яких є порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації систем опалення та електропобутових приладів.

Дуже важко спостерігати, як пожежа перетворює в руїни та попіл житлові будинки, квартири, господарські споруди, знищує домашнє майно, призводить до людських жертв. Однією із поширених причин пожеж є несправність приладів опалення та недотримання правил експлуатації печей.

Тому з похолоданням кожен, хто користується цими приладами, повинен стежити за тим, щоб піч в будинку була завжди справною, без тріщин в кладці. В місцях , де горючі конструкції будівель примикають до димарів і печей, необхідно передбачити протипожежні перешкоди із цегли не менше 38 см. Перед топкою необхідно прибити до підлоги металевий лист розміром 50х70 см. Стежте за тим, щоб біля грубок і печей не сушили дрова, не розвішували білизну ближче, ніж 0,5м.

Необхідно забрати ковдри від печей, відсунути ліжка та дивани. Насамперед до опалювального сезону потрібно перевірити та полагодити димарі. Не забувайте, що димарі слід очищати 1 раз на 3 місяці, а на горищі їх потрібно побілити та прибрати спалимі матеріали та речі. Розпалювати дрова в грубці чи печі гасом або бензином категорично забороняється. Гас і бензин під час підпалювання вибухають, при цьому полум’я спрямовується не в димар, а в кімнату і може обпалити обличчя або запалити легкозаймисті домашні речі, що знаходяться поблизу печі.

Ні в якому разі не слід залишати печі, що горять без нагляду, чи доручати наглядати за ними дітям. Грубки потрібно закінчувати палити до того часу, як сім’я піде відпочивати. Адже пожежа особливо небезпечна вночі, коли всі люди відпочивають, і ніхто не може завчасно її помітити.

Ні в якому разі не користуйтесь несправними електричними обігрівальними приладами. Не використовуйте в електричних апаратах захисту, які розташовані в електричних лічильниках, саморобні плавкі вставки ”жучки”. Не користуйтесь несправними електроприладами. Не залишайте без догляду увімкнені електрообігрівальні прилади. Не доручайте нагляд за електричними обігрівальними приладами малолітнім дітям.

 

Начальник відділу ОППР та ЗЦЗ Хмільницького РУ ГУ ДСНС України у Вінницькій області

підполковник служби ЦЗ

Максим БОНДАРЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь