Іванівська територіальна громада

Хмільницький район, Вінницька область

Довідка про консультацію по СЕО

Дата: 30.05.2023 13:02
Кількість переглядів: 72

 

Довідка про консультації

з органами державної влади, які відповідно до закону надаються до проектів містобудівної документації та Звіту про стратегічну екологічну оцінку по обєкту: «Детальний план території окремої земельної ділянки,

загальною площею 1,3205 га для розміщення деревообробного

підприємства по вул. І. Франка в селі Іванів  Хмільницького  району Вінницької області», який наданий для розгляду Управлінню розвитку територій та інфраструктури Вінницької ОВА. 

п/п

Уповноважений орган

Редакція частини проекту ДДП/звіту про СЕО, до якого висловлено зауваження/ пропозиції

 

Зауваження/пропозиція

Спосіб врахування (враховано/не враховано/ враховано частково)

 

Обгрунтування

1

2

3

4

5

6

Лист щодо розгляду проекту детального плану та Звіту про СЕО від 15.05.2023р. №01-15-01/1687

1

Управлінню розвитку територій та інфраструктури Вінницької ОВА

Розділ 1.8.1 Детального плану території

Основним джерелом водозабезпечення для господарських та технологічних потреб є існуючий шахтний колодязь, зона санітарної охорони якого не встановлена та не зазначена на Проектному плані. Схемі проектних обмежень у використанні земель.

 Пропонується документи державного планування привести у відповідність до норм розділу 15 ДБН В.2.-74:2013 «Водопостачання зовнішні мережі та споруди основні положення проектування», Постанови КМУ від 18 грудня 1998року №2024 «Про правовий режим зон санітарної охорони водних обєктів», норм Земельного та Водного кодексів України

 

Враховано.

Розділ 1.8.1 Детального плану території приведений у відповідність та доповнений наступним: 

Існуючий закритий шахтний колодязь для побутових і виробничих потреб з глибинним насосом, працює без розривання струменя. Тобто, він закритий від забруднення та засмічення.

Відповідно п.15.2.3.1 розділу 15 ДБН В.2.-74:2013 «Водопостачання зовнішні мережі та споруди основні положення проектування» при розташування водопровідних споруд на території промислових підприємств відстані, що нормуються, допускається зменшувати при виконанні вимог Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів, але вони повинні становити не менше ніж 10 м.

Перший пояс ЗСО окремо розташованої водонапірної башти, а також насосної станції, що працює без розривання струменя, допускається не передбачати [33 Постанова КМУ «Про правовий режим зон санітарної охорони водних обєктів].

Згідно ст.113 Земельного кодексу України правовий режим земель зон санітарної охорони визначається законодавством України. Згідно ст.93 Водного кодексу України режим зон санітарної охорони водних обєктів встановлюється Кабінетом Міністрів України. Тому, керуючись п.15.2.3.1 розділу 15 ДБН В.2.-74:2013 «Водопостачання зовнішні мережі та споруди основні положення проектування» перший пояс ЗСО у даному випадку допускається не передбачати. 

Відповідно, у розділі 7 Звіту про СЕО, захід з охорони і раціонального використання водних ресурсів: суворе дотримання правового режиму другого та третього поясів ЗСО для підземних джерел водопостачання відповідно до постанови Кабміну від 18.12.1998 року № 2024 «Про правовий режим зон санітарної охорони водних об’єктів», є загальноприйнятим, а у даному випадку недоцільним.

Забруднення території поблизу шахтного колодязя сміттям, відходами промислового виробництва та іншими відходами не відбувається.

2

 

Управлінню розвитку територій та інфраструктури Вінницької ОВА

 

Документ державного планування

 

Зміну цільового призначення земельної ділянки із кадастровим номером: 0521682800:03:001:0091, площею 0,600 га здійснювати відповідно до ст. 20 Земельного кодексу України

 

Враховано 

 

 

Відповідно до статті 20 Земельного кодексу України.  Встановлення та зміна цільового призначення земельних ділянок

1. При встановленні цільового призначення земельних ділянок здійснюється віднесення їх до певної категорії земель та виду цільового призначення.

При зміні цільового призначення земельних ділянок здійснюється зміна категорії земель та/або виду цільового призначення.

2. Віднесення земельних ділянок до певної категорії та виду цільового призначення земельних ділянок здійснюється щодо:

земельних ділянок, якими розпоряджаються Верховна Рада Автономної Республіки Крим, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, - за рішенням відповідного органу;

земельних ділянок приватної власності - їх власниками.

 

Іванівська сільська рада Рішенням №552 від 08 грудня 2022 року 42 сесія 8 скликання вирішила:

  1. Надати дозвіл на розроблення детального плану території окремої земельної ділянки,

загальною площею 1,3205 га для розміщення деревообробного підприємства по вул. І. Франка в селі Іванів Хмільницького району Вінницької області. Замовником визначити Іванівську сільську раду.

  1. Покласти на ТОВ «Діваріо» оплату робіт з розроблення та виготовлення детального плану території земельних ділянок, площею 1,3205 га, з них

  • площа  0,6000 га (кадастровий номер 05216828:03:001:0091),

  • площа  0,2440 га (кадастровий номер 05216828:03:001:0017),

  • площа  0,4765 га (кадастровий номер 05216828:03:001:0116),

які знаходяться у користуванні на правах оренди з можливістю зміни їх цільового призначення.

  1. Контроль за виконання цього рішення покласти на постійну комісію з питань регулювання та реформування земельних відносин, охорони природи, екології, благоустрою.

Рішення №552 відповідає вимогам ст.20 Земельного кодексу України. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь