Іванівська територіальна громада

Хмільницький район, Вінницька область

Шановні батьки учнів ліцею с. Іванів та гімназії с. Слобідка!

Дата: 13.03.2024 11:28
Кількість переглядів: 53

                 

Шановні батьки учнів ліцею с. Іванів та гімназії с. Слобідка!

     Я, поліцейський офіцер громади, майор поліції ВП №1 Хмільницького РВП Нагорний Сергій Миколайович, вкотре закликаю вас звернути особливу увагу на дозвілля ваших дітей, оскільки надзвичайно загострилася проблема безпеки дорожнього руху в нашому населеному пункті, особливо у вечірній час. Нещастя з дітьми стається саме тоді, коли вони залишаються без контролю з боку дорослих, а небезпека чатує на них на кожному кроці, особливо на вулиці, в умовах стрімкого потоку транспорту. Діти стають заручниками обставин, а незнання ними елементарних правил безпеки нерідко стає першопричиною сумних та трагічних наслідків. Додайте сюди невмілі дії в екстремальних ситуаціях — і є усі чинники для трагедії.

       Крім того, мешканці громади давно скаржаться на підлітків-«байкерів», які керують транспортними засобами. Діти не лише не мають посвідчення водія, а часто показово порушують правила дорожнього руху. Нагадую, що скутер чи мотоцикл – не іграшка. Перш, ніж купувати дітям таку небезпечну «забавку», добре подумайте про наслідки.

       Головна відповідальність у вихованні грамотного учасника дорожнього руху лежить на вас, шановні батьки. Тому постійно роз'яснюйте дітям необхідність дотримання Правил дорожнього руху. Якщо ваша дитина знехтувала цими знаннями, саме ви нестимете відповідальність за це порушення:

  • ч. 4 ст. 121 КУпАП Порушення правил керування або експлуатації транспортними засобів, правил користування ременем безпеки;

  • ч.1 ст. 130 КУпАП Керування транспортними засобами в стані сп’яніння, відмова від огляду на стан сп’яніння;

  • ч.1.126 КУпАП Керування транспортними засобами без документів або непред’явлення посвідчення водія, свідоцтва про реєстр, поліса;

  • ст.184 КУпАП Ухилення батьків або особів, які їх замінюють, від виконання обов’язків щодо виховання дітей.

 

       Тож звертаюся саме до вас, шановні батьки. По-справжньому турбуйтеся про дітей, навіть якщо вони здаються вам дорослими й самостійними, навіть якщо ви дуже втомлюєтеся на роботі, не маєте вільного часу чи сил. Нічим не виправдати й не пояснити байдужість чи неуважність до власної дитини, а біль від її втратинеперебутній. Аби уникнути запізнілого каяття, цікавтеся, чим живе ваша дитина, з ким товаришує, які в неї ігри, інтереси, схильності. Не лінуйтеся повторювати дітям ази безпечної життєдіяльності, перевіряти, наскільки їх засвоєно, застосовуються ці знання, вміння й навички практично.

         З повагою        

                          поліцейський офіцер громади Сергій Нагорний 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь